pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?Ustanovitev podjetja v tujini

Ustanovitev podjetja v tujini

Drugo |

VPRAŠANJE

Ustanoviti nameravam popolnoma novo podjetje, katerega dejavnost bo mednarodna spletna klepetalnica. Denar bo prihajal izključno od članarin. Zanima me, če lahko to podjetje, ki ne bo imelo prav nobene povezave s slovenskim trgom legalno ustanovim v kakšni drugi davčno bolj prijazni državi ? Hvala ! LP. 


ODGOVOR

Slovenski državljan lahko ustanovi podjetje v katerikoli drugi državi znotraj območja Evropske skupnosti ali zunaj nje. Pogoji za ustanovitev podjetja se razlikujejo od države do države ter tudi glede na to, kakšno obliko podjetja se ustanavlja (na primer s Sloveniji je lahko s.p., d.o.o., d.n.o., k.d.,…).

Ob tem svetujemo, da se obrnete na strokovnjake za pomoč pri ustanavljanju podjetja v tujini, kajti kaj hitro se zgodi, da se v poslovni plan ne zajame vseh stroškov, ki so potrebni za ustanovitev in delovanje podjetja v tujini in lahko na koncu terja to podjetje veliko več stroškov oziroma denarnih sredstev.  V Sloveniji je nekaj podjetij, ki so strokovno dovolj podkovani  in vam lahko pomagajo.  

SIMONA VEHAR