pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?


Davek na dodano vrednost

Vse o davku na dodano vrednost - DDV

Plačilo DDV za najem vozila
Pozdravljeni, Naše vprašanje se nanaša na področje ddv in sicer: Izdali smo račun za najem kombija tujemu podjetju (EU) (podjetje je zavezanec za ddv). Kraj predaje kombija v najem je SLO. Ker gre za kratkoročni najem prevoznih sredstev smo se na računu sklicevali na klavzulo VAT accaunted by the place of supply under Article 56 of VAT Direktive 20006/112/es. Imamo enostavno knjigovodstvo.  Je tako pravilno in ali to pomeni da se ddv obračuna v SLO, in kako zdaj to navedemo v obr..
0 komentarji
Sprememba davka na dodano vrednost DDV
Spoštovani! Kdaj se začne obračunavati nova davčna stopnja DDV in kako je v primeru, ko je storitev že bila opravljena pred tem? ..
0 komentarji
DDV - prevajalske storitve
Spoštovani! Pred kratkim sem se registrirala kot s.p. na področju prevajanja in lektoriranja in sem v teku registracije ugotovila, da sem v letu 2007 za čisto malo presegla vsoto 25000 EUR, kar pomeni, da bi se morala registrirati za DDV. V letu 2008 te vsote ne bom presegla, spremenil pa se je tudi moj status (prej sem delala na avtorske pogodbe, zdaj prek s.p.-ja), zato me zanima, ali se moram kljub vsemu registrirati ali ne? V kolikor se registriram me zanima naslednje: ali bod..
0 komentarji
DDV za prevajalske storitve za tujino
Spoštovani, družba s sedežem v Avstriji, ki je davčna zavezanka, nam je naročila prevajanje tehnične literature iz nemškega v hrvaški jezik. Naša družba ima sedež v Sloveniji in je tudi davčna zavezanka. Ali moramo svojemu avstrijskemu naročniku za prevajalsko storitev zaračunati tudi DDV 20%, ali pa samo neto znesek? Hvala za odgovor in lep pozdrav! ..
0 komentarji
Prodaja v tujino preko spletne trgovine in plačilo DDVja
Spoštovani, preko spletne trgovine bomo prodajali proizvode pravnim in fizičnim osebam EU in iz tretjih držav. Kako je z obračunom DDV v navedenih primerih? ..
0 komentarji
Davek na dodano vrednost
Kaj je davek na dodano vrednost? Kako uvedba tega davka vpliva na splošno raven cen? ..
0 komentarji
Plačilo DDV pri prevozu blaga
Pošiljam vam vprašanje na katerega ne najdem odgovora. Zadeva ddv Naročnik-nerezident iz Bosne naroči prevoz blaga iz Italije v Slovenijo. Blago se v Sloveniji raztovori. Račun pa pošljemo Naročniku v Bosno in Hercegovino. Vprašanje je ali mu zaračunamo ddv ali ne.?Prosim tudi za člene zakona kateri govorijo. ..
0 komentarji
Prodaja plina v tujino
Spoštovani Imamo pridobljeno licenco za proizvodnjo, trgovanje in distribucijo tekočih goriv. Prav tako imamo pridobljeno licenco za opravljanje mednarodnih prevozov.Naša želja je ponuditi UNP (za ogrevanje) in plin v jeklenkah na avstrijski trg. -Ker imamo distribucijske cisterne, nam je zanimivo vršiti prodajo in dostavo tudi avstrijskim kupcem - Ker smo v pogovoru o širitvi prodaje jeklenk z UNP (za gospodinjstva) nas zanima možnost prodaje jeklenk iz skladišča v Sloveniji, dir..
0 komentarji
Oddajanje poslovnega prostora
Pozdravljeni, ali moramo pri oddajanju poslovnega prostora zaračunati DDV? Ali je enako pri oddajanju opreme v najem? Hvala za odgovor! Darija M. ..
0 komentarji