pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?


Davek na nepremičnine

vse o davku na nepremičnine

Davek na nepremičnine
Kdo je oproščen davka na nepremičnine in kdo ga  mora plačati? Kakšna so znižanja osnove in kakšne so davčne stopnje? V kolikšnih obrokih lahko plačujejo fizične ali pravne osebe? ..
0 komentarji
DDV na najem nepremičnine
Imam problem. Plačujemo najemnino, zraven katere je obračunan tudi 20% DDV. Računovodkinja, ki nam vodi vse to noče vzeti te račune ker meni da ne sme pri najemnini zaračunavati ddv-ja. Prosim Vas, če mi lahko obrazložite ta problem, da se bom lahko jaz osebno pogovorila s tem najemodajalcem. Trenutno še nismo ID zavezanci, bomo pa še! ..
0 komentarji
Prodaja nepremičnine
Samostojni podjetnik želi prodati nepremičnino, ki jo je uporabljal za opravljanje dejavnosti, podjetju d.o.o.Nakup je bil leta 2007, promet je bil obdavčen z 2% davkom na promet nepremičnin. Kako se obdavči prodaja nepremičnine? Ali se lahko obračuna DDV? ..
0 komentarji
Nakup, adaptacija in prodaja nepremičnine
Spoštovani! S.p. kupi skladiščno halo za dejavnost ( skupna izjava ) z 20% ddv. opravi adaptacijo - tlake, pregradne stene, okna, vrata... - odbija ddv. Ugotovi, da je prevelika in jo po delih proda zavezancem za ddv ( zopet skupna izjava pred prodajo); to je moje stališče - sedaj problem - v ZK je vpisan kot fizična oseba, proda kot s.p., davek od dobička bo plačal kot s.p. - dobiček bo zajet v napovedi davka od dohodkov iz dejavnosti; kako je s preknjižbo v ZK ob prodaji ?? Ali so p..
0 komentarji