pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?Invita d.o.o., davčno svetovanje

Invita d.o.o., davčno svetovanje

Telefon: 090 3213 

2,71 €/min* | Vsak dan od 07.00 do 22.00 ure
*za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji..

 

ODGOVORI SVETOVALCA
DDV - prevajalske storitve
Spoštovani! Pred kratkim sem se registrirala kot s.p. na področju prevajanja in lektoriranja in sem v teku registracije ugotovila, da sem v letu 2007 za čisto malo presegla vsoto 25000 EUR, kar pomeni, da bi se morala registrirati za DDV. V letu 2008 te vsote ne bom presegla, spremenil pa se je tudi moj status (prej sem delala na avtorske pogodbe, zdaj prek s.p.-ja), zato me zanima, ali se moram kljub vsemu registrirati ali ne? V kolikor se registriram me zanima naslednje: ali bod..
Uvoz iz Švice

Uvoz iz Švice

18.12.2012
Uvoz Audi-a a6 iz svice.teza 1768 kg na slo.firmo.rabim placati ddv in kake se davke? hvala in l.p ..
Uvoz avtomobila

Uvoz avtomobila

12.12.2012
Zanima me koliko bi bilo potrebno okvirno odšteti za osebni avtomobil iz ZDA?Gre se za vozilo Fored mustang, bencinski motor, 4600 ccm, 224 kW / 305 KM cena novega pa je okoli 30.000€.Teža vozila 1600 kg .Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem lp Armin ..
Prodaja nepremičnine
D.o.o., ki je zavezanec za DDV, bi prodal nepremičnino(skladišče) ,s.p. ki je tudi zavezanec za DDV. Skladišče je bilo kupljeno 2003 od NLB leasing - finančni leasing in odplačano. Ima pa še knjižno vrednost. Zanima me postopek prodaje in davki. Zanima me tudi najugodnejši in najenostavnejši postopek prodaje. ..
Dohodek pri mednarodni organizaciji
Zaposlen sem pri mednarodni organizaciji, in po mednarodni pogodbi je moja placa tu oproscena davka. (UL RS-MP, št. 19/2002).Ali moram to placo napovedati v davcno napoved drugo leto in v kam v davcno napoved. Hvala ..
DDV za prevajalske storitve za tujino
Spoštovani, družba s sedežem v Avstriji, ki je davčna zavezanka, nam je naročila prevajanje tehnične literature iz nemškega v hrvaški jezik. Naša družba ima sedež v Sloveniji in je tudi davčna zavezanka. Ali moramo svojemu avstrijskemu naročniku za prevajalsko storitev zaračunati tudi DDV 20%, ali pa samo neto znesek? Hvala za odgovor in lep pozdrav! ..
Davek na darilo

Davek na darilo

31.05.2012
Če mati podari parcelo svojemu sinu in njegovi ženi oziroma snahi. Kako je z davkom? ..
Prodaja osebnega avtomobila
Kako je z DDVjem pri prodaji rabljenega osebnega vozila pri katerem ob nakupu nismo plačali vstopnega DDVja? Hvala! ..
Prodaja v tujino preko spletne trgovine in plačilo DDVja
Spoštovani, preko spletne trgovine bomo prodajali proizvode pravnim in fizičnim osebam EU in iz tretjih držav. Kako je z obračunom DDV v navedenih primerih? ..
Davek na odpravnino
Prosim za nasvet glede davka na odpravnino, ki je višja od 10 povprečnih bruto plač. Kot sem seznanjen je davek na razliko med 13 ooo EUS / približno 25%. Ali obstaja kakšen drug legalen način le tega dela, ki je nižje obdavčen - varijanta preko potnih stroškov odpade. Delodajalec mi je ponudil določen znesek sam pa se moram odločiti na kakšen način naj izvrši nakazilo in iščem naj ugodnjšo varijanto. Prosim za nasvet. hvala in LP ..
Davek na dediščino avtomobila
Pred kratkim mi je umrl dedek, in ker so se dediči (oče, teta in babica) odpovedali avtomobilu, so mi sporočili, da če ga hočem imeti, mi ga podarijo. Zanima, me koliko bom morala plačati davka na avtomobil? Avto je bil prvič registriran ter tudi kupljen septemra, leta 2005,in je tudi letnik 2005, je pa avtomobil znamke, chevrolet, kalos. Za vaš odgovor se vam najlepše zahvaljujem, ter vas lepo pozdravljem. ..
Davek na dodano vrednost
Kaj je davek na dodano vrednost? Kako uvedba tega davka vpliva na splošno raven cen? ..