pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?Dobiko d.o.o.

Dobiko računovodske storitve in svetovanje, d.o.o.

Telefon: 090 3213
2,16 €/min za klice iz omrežja Amis.

ODGOVORI SVETOVALCA
Obdavčitev podjemnega dela
Pogosto podjetje sklene s fizično osebo podjemno pogodbo za storitve, katere se občasno potrebuje, in niso del delovnega procesa podjetja. V pogodbi se za plačilo določi neto, bruto,  lahko pa tudi bruto bruto znesek. ..
Razlika med bruto bruto, bruto in neto zneskom
Ko se fizična oseba dogovarja s podjetjem (samostojnim podjetnikom, društvom, zavodom, itd.) za plačilo storitve določene v pogodbi, se dostikrat dogodi, da se ne ve točno, koliko dobi fizična oseba nakazano na osebni račun, če ni ravno določen neto znesek za plačilo.  ..
Kaj so davčne blagajne
Pod pojmom davčna blagajna se razume naprava (blagajna, tablica, telefon ali tiskalnik)  s programsko opremo, s katero se formirajo računi, ki pa se pred tiskanjem posreduje preko spletne povezave v potrditev Finančnemu uradu.  Namen uvedbe tako imenovanih davčnih blagajn je onemogočanje naknadnega prirejanja podatkov z namenom utaje davkov ter posledično znižanja dela na črno in zmanjšanje nelojalne konkurence, večjih javnofinančnih prihodkov ter za zaščito potrošnikov. ..
Plačilo dohodnine pri prodaji stanovanja
Spoštovani. Pred 13 leti sem od družine odkupil zasedeno stanovanje v hiši. 9 let sem se boril na sodišču za izpraznitev. Zdaj stanovanje prodajam pa mi davčna ne prizna , da je bila cena odkupa za zasedeno stanovanje in tudi evra revalorizacije ne. Moram plačat 10%. Je kakšna rešitev.  ..
Plačilo DDV za najem vozila
Pozdravljeni, Naše vprašanje se nanaša na področje ddv in sicer: Izdali smo račun za najem kombija tujemu podjetju (EU) (podjetje je zavezanec za ddv). Kraj predaje kombija v najem je SLO. Ker gre za kratkoročni najem prevoznih sredstev smo se na računu sklicevali na klavzulo VAT accaunted by the place of supply under Article 56 of VAT Direktive 20006/112/es. Imamo enostavno knjigovodstvo.  Je tako pravilno in ali to pomeni da se ddv obračuna v SLO, in kako zdaj to navedemo v obr..
Davek na nepremičnine
Kdo je oproščen davka na nepremičnine in kdo ga  mora plačati? Kakšna so znižanja osnove in kakšne so davčne stopnje? V kolikšnih obrokih lahko plačujejo fizične ali pravne osebe? ..
Davek na delnice Sava
Pred letom 2000 sem bila lastnica 11-ih delnic Sava-pridobljenih s certifikatom, v letu 2000 sem po očetu podedovala še 46 delnic. Leta 2008 sem 47 delnic prodala.  Kolikšen davek bi morala plačati in kaj je osnova za izračun le-tega? Hvala in lep pozdrav, ..
Sprememba davka na dodano vrednost DDV
Spoštovani! Kdaj se začne obračunavati nova davčna stopnja DDV in kako je v primeru, ko je storitev že bila opravljena pred tem? ..
Ustanovitev podjetja v tujini
Ustanoviti nameravam popolnoma novo podjetje, katerega dejavnost bo mednarodna spletna klepetalnica. Denar bo prihajal izključno od članarin. Zanima me, če lahko to podjetje, ki ne bo imelo prav nobene povezave s slovenskim trgom legalno ustanovim v kakšni drugi davčno bolj prijazni državi ? Hvala ! LP.  ..
Pavšalna obdavčitev prihodkov podjetja
Ali lahko podjetje pavšalno plačuje davčno osnovo na podlagi prihodkov in kakšni so kriteriji?   Hvala za odgovor. ..
Obdavčitev najemnin po 1.1.2013
Spoštovani, kako se obdavči prihodke iz oddajanja premoženja v najem po 1.1.2013? Hvala za odgovor. ..