temno

Ustanovitev podjetja v tujini

VPRAŠANJE

Ustanoviti nameravam popolnoma novo podjetje, katerega dejavnost bo mednarodna spletna klepetalnica. Denar bo prihajal izključno od članarin. Zanima me, če lahko to podjetje, ki ne bo imelo prav nobene povezave s slovenskim trgom legalno ustanovim v kakšni drugi davčno bolj prijazni državi ? Hvala ! LP. 

ODGOVOR

Slovenski državljan lahko ustanovi podjetje v katerikoli drugi državi znotraj območja Evropske skupnosti ali zunaj nje. Pogoji za ustanovitev podjetja se razlikujejo od države do države ter tudi glede na to, kakšno obliko podjetja se ustanavlja (na primer s Sloveniji je lahko s.p., d.o.o., d.n.o., k.d.,…).

Ob tem svetujemo, da se obrnete na strokovnjake za pomoč pri ustanavljanju podjetja v tujini, kajti kaj hitro se zgodi, da se v poslovni plan ne zajame vseh stroškov, ki so potrebni za ustanovitev in delovanje podjetja v tujini in lahko na koncu terja to podjetje veliko več stroškov oziroma denarnih sredstev.  V Sloveniji je nekaj podjetij, ki so strokovno dovolj podkovani  in vam lahko pomagajo.  

SIMONA VEHAR

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share